Версія для друку
Понеділок, 21 листопада 2016 13:55

Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з нагоди Дня Гідності та Свободи

Події 2004-го, кінця 2013 року – початку 2014-го назавжди змінили хід історії не лише України, а й, вочевидь, всього світу. Українці підтвердили своє право бути повноцінними господарями держави, продемонстрували щире прагнення до вільного життя та європейського майбутнього.

Єднання, братерство, захист демократичних цінностей, національних інтересів, прав і свобод людини та громадянина стали основоположними принципами під час Майдану та Революції гідності. Любов до Вітчизни, спільна боротьба за свою Батьківщину, за свободу, гідність, за право на майбутнє – всі ці фактори нівелювали штучно насаджений поділ країни за етнічною чи мовною ознаками.

І ті, хто стояв на Майдані, і ті, хто тоді залишився осторонь – тепер всі разом захищаємо Україну від зовнішньої агресії, від прямого вторгнення з боку північного сусіда. Разом будуємо нову країну. І як ніколи потребуємо загальнонаціональної єдності, аби розвиватися та впроваджувати такі потрібні реформи. Бо Україна є, була і буде вільною, незалежною і суверенною державою!

Пишаймося тим, що ми є гідними нащадками своєї Вітчизни. Гідність, Єдність та Свобода – це ті принципи, які об’єднали прагнення мільйонів українців до кращого життя. Тепер – ми незламні у своїх переконаннях і впевнені у перемозі.

У цей день ми згадуємо й тих, хто нині захищає нашу свободу та незалежність. Дякуємо їм за мужність, патріотизм, витримку і терпіння. Молимося за своїх побратимів та земляків, які тримають оборону на сході України. Тиснемо мужні руки волонтерам та добровольцям, які об’єдналися задля підтримки наших вояків. Світла пам’ять Героям Небесної Сотні, бійцям АТО, що загинули в боротьбі за правду, справедливість, за нашу свободу!

Нам же, творцям мирного сьогодення, належить своїми справами довести, що ми дійсно високо цінуємо внесок кожного з них у розбудову єдиної, цілісної, непохитної України. Держава ніколи не зможе замінити дітям батька, матері сина, дружині чоловіка, але має зробити все можливе, аби сім’ї загиблих мали якомога менше проблем. Разом із тим, кожен громадянин може підтримати родину героя – своїм шанобливим ставленням, словом розуміння і підтримки. Кожен громадянин може в міру своїх можливостей підтримувати українських військових. Головне – не стояти осторонь, не бути байдужими. Адже те, що відбувається у державі, стосується усіх нас. Історія, яка відбувається сьогодні, закладає підґрунтя майбутнього України.

Тож молімося за мир, за єдину, цілісну незалежну Україну, її та нашу щасливу долю!

Ми переможемо, бо з нами правда, бо з нами Бог!

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Переглядів 4874