Версія для друку
Понеділок, 06 листопада 2017 10:07

Сім робіт учні району представили на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт Малої академії наук

До сфери педагогічного впливу відділу освіти, молоді та спорту Володимир-Волинської районної державної адміністрації входять 9 дошкільних навчальних закладів, 5 ЗОШ І-ІІІ ступеня, 5 ЗОШ І-ІІ ступеня, 6 ЗОШ І ступеня та 2 позашкільних заклади – це районний Будинок школяра та дитячо-юнацька спортивна школа. Про це вкотре нагадала під час традиційної оперативної наради , що відбулася сьогодні, 6 листопада 2017 року, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун.

- У дошкільних навчальних закладах здобувають освіту 215 дітей віком від 2 до 6 років. У 16 загальноосвітніх школах навчається 1133 учні. Позашкільні навчальні заклади відвідує 860 вихованців, - зазначила Оксана Андріївна.

Також у ході доповіді начальник відділу освіти акцентувала увагу присутніх на тому, що одним із найважливіших напрямів освітньої політики в районі є соціально-педагогічна підтримка обдарованої молоді, яка  здійснюється   відповідно Комплексної програми розвитку освіти  Володимир-Волинського району  на 2015-2017 роки,  річних планів відділу та районного методичного кабінету.

- На належному рівні в районі проводиться науково-дослідницька робота. Традиційно сильними залишаються виступи слухачів Володимир-Волинської філії МАН на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. У минулому навчальному році на конкурсі було представлено 7  робіт, - наголосила керівник.

А одним із головних чинників, за словами Оксани Бігун, успішної роботи освітянської галузі є зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, створення санітарно-гігієнічних умов навчання дітей.

Відтак, на підготовку до нового навчального року, до роботи в осінньо-зимовий період та зміцнення матеріально-технічної бази було використано більше двох мільйонів гривень. У всіх загальноосвітніх навчальних закладах проведені  поточні ремонти. А також  проведено ремонт котельні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Галинівка на суму близько  44 тисяч гривень.

Були проведені роботи по заміні вікон на енергоощадні у школах сіл Хобултова, Верба, Хмелівка.

За рахунок обласної освітньої субвенції було закуплено навчальні комп’ютерні системи з мультимедійними засобами у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Овадне. та комплект начальних засобів із біології у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Березовичі.

Ось-ось завершиться капітальний ремонт узагальноосвітній школі І-ІІІ ступеня с.Овадне. І ведуться активні роботи по  капітальному ремонту даху НВК “ЗОШ І ступеня - ДНЗ” с. Білин.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 4350