19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про права та свободи землевласників району говорили із представниками обласного штабу
    П'ятниця, 11 травня 2018 18:03

    Про права та свободи землевласників району говорили із представниками обласного штабу

    Сьогодні, 11 травня 2018 року, у райдержадміністрації відбулося виїзне засідання робочої групи обласного оперативного штабу із забезпечення прав і свобод землевласників та землекористувачів та їх майнових прав, яку очолив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко. Спільно із обласною групою працювала голова райдержадміністрації Наталія Василець.

    На зустріч прибули голови об’єднаних територіальних громад району, землевпорядники, реєстратори та працівники управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.

    - Сьогодні, у зв'язку із підвищеним попитом до землі, виникає чимало правових колізій, в тому числі нечесної конкуренції, - зазначив у вступному слові Юрій Мефодійович. – Зокрема, поштовхом до нашої зустріч став колективний лист-зверненням, що надійшов до оперативного штабу при облдержадміністрації від п'яти керівників сільськогосподарських підприємств щодо незаконних дій іншого підприємства.

    Відтак, заступник начальника управління-начальник відділу у Володимир-Волинському районі міськрайонного управління у Володимир-Волинському районі та м.Володимирі-Волинському Головного управління Держгеокадастру Оксана Гжиб окреслила використання земель на території Володимир-Волинського району.

    За її словами, загальна площа нашого району становить 103 тисячі 800 гектарів. Площа земель сільськогосподарського призначення – 67% від загальної площі. Із них: у державній власності знаходиться 31%, у приватній – 68%, решта – комунальній власності.

    - На території району всього розпайовано 39 тисяч 241 гектар землі, із яких передано в оренду 58% (22 тисячі 853 га). Сюди ж входить і оренда невитребуваних паїв – це 1897 гектарів, - зазначила Оксана Антонівна. – 40% - це площа земель одноосібних господарств.

    Протягом 2017- початку 2018 років укладено нові договори оренди на земельні частки паїв на 829,5 га. Середній розмір орендної плати становить 890 грн. за 1 га, що становить 3-4% вартості нормативно-грошової оцінки земель.

    При цьому, Юрій Горбенко акцентував увагу на тому, що при прийнятті рішень про надання в оренду невитребуваних земельних часток чи окремих ділянок, які вкраплені в масив, що вже орендується, попередньо узгоджувати питання із орендарями цих масивів.

    Торкнулася доповідач і питань інвентаризації земель та  передачі земель державної власності у комунальну. Адже Володимир-Волинський район один із перших на Волині, де уже зовсім швидко землями розпоряджатимуться об’єднані територіальні громади.

    - На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.01.2018 року «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» на території району планується передати 3 тисячі 736 гектарів сільськогосподарських земель державної власності. З них необхідно проінвентаризувати орієнтовно 113 земельних ділянок на площі 2 тисячі 13 гектарів, - резюмувала Оксана Гжиб.

    Згідно затвердженого графіка, у травні будуть передаватися земні на території Зарічанської громади, у червні – Зимнівської, у липні – Оваднівської та у вересні – Устилузької. Тож Юрій Горбенко акцентував увагу на тісній співпраці усіх причетних до цього процесу служб.

    Своєю чергою, заступник начальника - начальник Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Степан Білан розповів про проведення перевірок щодо законності та цільового використання земель сільськогосподарського призначення на території району.

    Чимало питань, які ставили присутні Степану Володимировичу, стосувалися невитребуваних паїв, укладання договорів оренди та земельних торгів.

    У форматі діалогу обговорили правові засади роботи державних реєстраторів райдержадміністрації та ОТГ щодо недопущення порушень під час державної реєстрації права оренди і права власності та особистої відповідальності посадових осіб при здійсненні таких дій із представником Головного територіального управління юстиції у Волинській області Тарасом Греньом.

    Отримати відповіді від представників цього державного органу ще на низку питань державні реєстратори району матимуть змогу під час наступної зустрічі, яка відбудеться уже на наступному тижні.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3655
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua