Версія для друку
П'ятниця, 08 жовтня 2021 11:18

У центрі села Луковичі впорядкували пам’ятник землякам

7 жовтня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков взяв участь в урочистостях, організованих у селі Луковичі Павлівської громади з нагоди завершення робіт з упорядкування пам’ятника загиблим у ІІ світовій війні землякам. Облаштувати територію в центрі села вдалось завдяки благодійнику, уродженцю Лукович, а тепер мешканцеві столиці, підприємцеві Валерію Русских.

Ця подія стала можливістю ще раз згадати тих, хто не повернувся з поля бою та вшанувати пам’ять героїв, полеглих у боротьбі за українські землі в різні часи. В ході невеликого мітингу виступили староста округу Валентина Пятоха, Павлівський сільський голова Андрій Сапожник та перший заступник голови РДА Віктор Сапожніков.

«Україна протягом усього свого існування бореться за власну незалежність. І у період ІІ світової війни мешканцям кожного села і міста довелось брати зброю у руки, щоб прогнати ворога з рідної землі, цим урятувавши не тільки свою державу, а й майбутнє усього людства. У ці осінні дні ми з глибоким сумом згадуємо події Бабиного Яру, який став засторогою усім прийдешнім поколінням у тім, що немає страшнішого прояву, ніж фашизм. І «коричневу чуму» зупинили в тому числі й ваші земляки - імена близько двох сотень односельчан, які відділи свої життя в роки тої війни, викарбувані на плитах цього пам’ятника, упорядкування якого здійснене сьогодні силами і коштами небайдужих людей. Бажаю усім нам мирного неба над головою і розвитку громаді», - зазначив у своєму виступі Віктор Борисович. Разом з іншими учасниками заходу він поклав до підніжжя пам’ятника квіти.

Щиру вдячність керівники громади та старостинського округу висловили Валерію Русских, який уже неодноразово допомагав своєму рідному селу. Нині завдяки його фінансовій підтримці на місці колишньої напівзруйнованої асфальтової доріжки з вибоїнами рівненько вкладена бруківка, тим же матеріалом викладені фігурні сходинки, що ведуть до пам’ятника і меморіальних плит, створена клумба, на якій висаджені яскраві осінні квіти. Крім того, підприємець відразу пообіцяв людям, що наступним його кроком стане заміна вікон у місцевій школі.

До заходу долучились діти з навчального закладу разом із педагогами та директором закладу Русланом Недбайлом. На великому екрані демонстрували відео, пов’язані із ІІ світовою війною, школярі декламували вірші та виконували патріотичні пісні, діяла виставка портретів загиблих односельчан та альбомів світлин і спогадів ветеранів - ці матеріали були зібрані протягом багатьох десятиліть тоді учнями, а тепер випускниками школи.  А піснею «Плакала калина» зачарував усіх переможець багатьох вокальних конкурсів Павло Голіброда.

Переглядів 4513

Галерея зображень