Версія для друку
Середа, 11 травня 2022 11:23

Відбувся перший інструктаж для членів добровільних формувань цивільного захисту району

11 травня у залі засідань райвійськадміністрації  відбувся двогодинний інструктаж для добровольців нещодавно створених формувань цивільного захисту. Такі підрозділи на допомогу рятувальникам сформовані за особистими заявками громадян різного віку та роду занять, призначені вони для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різноманітного характеру. Зокрема, йдеться і про розбирання завалів внаслідок бомбардувань, що надзвичайно актуально під час війни.

На щастя, на Волині значних руйнувань немає, але спеціалізовані загони мають бути навченими і готовими у будь-який час приступити до роботи. Відповідні навчання уже пройшли в обласному центрі та Ковелі, на черзі найбільші міста Володимир-Волинського району – Володимир та Нововолинськ.

До програми підготовки добровольців долучились також заступник голови РДА Віктор Фіщук та спеціаліст сектору оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Юрій Ліщук

В ході інструктажу представники місцевого районного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій  розповіли добровольцям про їхні основні завдання у складі ДФЦЗ, ознайомили з правилами охорони праці, основами пожежної безпеки, алгоритмами дій під час виконання завдань цивільного захисту, порядком взаємодії із рятувальниками, працівниками енергетичних і газових служб. Крім того, до теоретичної частини програми навчань увійшли питання поводження з вибухонебезпечними предметами та надання домедичної допомоги постраждалим особами. А уже в практичному блоці добровольців ознайомили із пожежно-рятувальними можливостями підрозділу ДСНС.

Вступити до добровільних формувань цивільного захисту може кожен охочий допомогти рятувальникам. Для цього потрібно заповнити заявку на сайті ДСНС за посиланням: https://dmpo.dsns.gov.ua/

Переглядів 5782

Галерея зображень