Версія для друку
П'ятниця, 16 грудня 2022 09:48

До уваги отримувачів державних допомог

Набула чинності постанова КМУ від 15.11.2022 р.№ 1320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій», якою внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 214 деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану», а саме: на період введення воєнного стану надання державних соціальних допомог та пільг, які було призначено раніше, продовжується особам, які проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до переліку, строк виплат державних соціальних допомог та пільг продовжується до 31 грудня 2022 р. (включно).

У разі виключення територіальної громади із переліку державні соціальні допомоги та пільги продовжують виплачуватися протягом місяця, в якому територіальну громаду виключено з переліку, та протягом наступного місяця після її виключення, при цьому кошти державних соціальних допомог, виплачені отримувачам під час воєнного стану до моменту подання ними нових заяви та документів, не підлягають поверненню.

У разі коли у період введення воєнного стану виявлено відомості та/або отримано інформацію, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на отримання державної соціальної допомоги та на визначення її розміру, виплата державної соціальної допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виявлено відомості та/або отримано інформацію

Всім отримувачам допомог та пільг, яким виплати були продовжені автоматично, необхідно після 1 січня 2023 року звернутися до центрів надання адміністративних послуг, територіальних громад та органів Пенсійного фонду за місцем проживання для поновлення виплат.

Переглядів 3116