Версія для друку
П'ятниця, 16 грудня 2022 16:41

Нас нічим не зламати: депутати районної ради провели сесію в укритті

Остання у цьому році сесія районної ради, що відбулась 16 грудня, усім її учасникам запам’ятається надовго. Під час масованої ракетної атаки ворога районні депутати зібрались в укритті та майже одностайно проголосували: залякування окупантів не змінять їхні плани. Тож у сховищі, де не всім вистачило місця сісти, але з дружним акапельним виконанням Гімну України та позитивним настроєм відбулось сесійне засідання під головуванням голови райради Віктора Хиця за участю начальника РВА Юрія Лобача.

Традиційно на початку роботи хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих від російського вторгнення українців, привітали депутатів, котрі у міжсесійний період відзначали  свої дні народження. А потому перейшли до розгляду питань порядку денного. Першим звітував про роботу райдержадміністрації у 2021 році та її діяльність у цьогорічний період  воєнного стану начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач. І оскільки цей звіт уже заслуховували на засіданнях постійних депутатських комісій, то надійшла пропозиція перевести його у формат питання-відповіді, а після діалогу з начальником РВА депутати його звіт узяли до відома.

Так само відбулось обговорення питань про готовність бюджетних установ району до роботи в осінньо-зимовий період, про стан виконання Комплексної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у районі. Крім того, депутати  затвердили продовження терміну дії на рік наступний або внесення змін до чинних програм забезпечення діяльності райради, висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування,  соціального захисту населення, забезпечення діяльності трудового архіву, матеріально-технічного забезпечення військових частин та заходів з мобілізації. Підтримали вони також передачу в комунальну власність Іваничівської селищної ради майна, що перебувало під оперативним управлінням одного з підрозділів РДА, заслухали звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців поточного року, погодили внесення до нього змін. Наприкінці проголосували про присвоєння чергового рангу голові райради, затвердили план роботи районної ради на перше півріччя наступного року, але із пропозиціями внести до нього звіт про роботу місцевого відділення ДСНС та аналіз виконання депутатських запитів, які були подані протягом двох років каденції райради.

Завершилась сесія на приємній ноті – районними та обласними подяками і грамотами були відзначені депутати, котрі в час війни несуть службу в лавах Збройних сил та ті обранці, які ведуть активну депутатську діяльність.

                                                                          

Переглядів 3259

Галерея зображень