16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про фінансування бюджетних установ, які надають послуги на території усього району говорили на робочій нараді з головами ОТГ
    Вівторок, 31 жовтня 2017 16:24

    Про фінансування бюджетних установ, які надають послуги на території усього району говорили на робочій нараді з головами ОТГ

    29 жовтня 2017 року у Володимир-Волинському районі відбулися вибори у двох новостворених ОТГ. До існуючих уже Зимнівської сільської та Устилузької міської рад долучилися ще Оваднівська та Зарічанська об'єднані територіальні громади.

    Відтак, голова райдержадміністрації Наталія Василець та голова районної ради Роман Гук сьогодні, 31 жовтня 2017 року, провели нараду із головами усіх об’єднаних громад, що функціонують на території району. Серед присутніх начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Бондарук, голова Устилузької міської ради Віктор Поліщук, голова Зимнівської сільської ради В’ячеслав Католик, та голови новостворених Оваднівської та Зарічанської громад – Сергій Панасевич та Ігор Пальонка.

    Під час зустрічі акцентувалася увага на питанні передачі закладів районної комунальної власності до власності новостворених об’єднаних територіальних громад та розподілу видатків міжрайонного бюджету та бюджетів ОТГ щодо спільного фінансування бюджетних установ, які надають суспільні послуги на території усього району. Якщо процес передачі закладів культури та освіти на баланс ОТГ не є новим, адже уже апробований Зимнівською та Устилузькою громадами, то із районним будинком культури та районною бібліотекою, які є у спільному користуванні, складніше.

    Голова райдержадміністрації Наталія Василець  закликала очільників громад підійти до вирішення цього питання виважено, проаналізувавши усі переваги їх збереження, адже ці заклади можуть при правильних підходах стати справжніми осередками просвіти та виховання молоді.

    — В умовах проведення реформ надзвичайно важливо не зруйнувати напрацьоване, зберегти і примножити існуюче. Аби люди дійсно відчули покращення рівня життя, мали доступ до якісних послуг у всіх сферах життя. Для цього маємо об’єднати всі зусилля, — наголосила Наталія Володимирівна.

    Також під час обговорення кожен із присутніх висловили власні думки та бачення подальшого існування районного осередку культури, перспективи та можливості спільного його фінансування.

    Підсумовуючи нараду, очільники краю закцентували увагу на тому, що завдання районної влади та керівників громад на місцях полягає у правильній організації роботи, щоб населення не відчуло дискомфорту в отриманні освітніх, медичних, соціальних послуг в цілому. І тут необхідно спрацювати на випередження – вже запустити процес прийому-передачі бюджетних установ на баланс ОТГ, прийняти відповідні рішення сесій та щоб до кінця грудня мати сформовані бюджети на майбутній рік.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4223
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua