02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Юстиція>Діяльність управління>Узагальнення діяльності Горохівського районного управління юстиції з питань здійснення правоосвітніх заходів за 9 місяців 2011 року
    Середа, 22 січня 2014 12:28

    Узагальнення діяльності Горохівського районного управління юстиції з питань здійснення правоосвітніх заходів за 9 місяців 2011 року

    Автор
    Оцініть матеріал!
    (0 голосів)

    Значне місце у роботі Горохівського районного управління юстиції відводиться саме правовосвітній діяльності, зокрема, здійсненню вивчення стану правової освіти у навчальних закладах та на державних підприємствах, установах та органіаціях.

    Протягом звітного періоду начальником та спеціалістами управління юстиції здійснено 23 вивченя стану правоосвітньої та правовихової роботи в навчальних закладах та на державних підприємствах, установах та органіаціях, з них: у 13 навчальних закладах та на 10 державних підприємствах , установах та організаціях . За результатами перевірок складені відповідні довідки з рекомендаціями для використання у роботі.

    Також, потрібно зазначити, що при ознайомлені із діяльністю шкіл району встановлено, що їхня робота здійснюється на належному рівні. Питання правового характеру постійно заслуховуються на засіданнях педагогічних рад, проводяться відповідні наради при директорах шкіл, по правовиховній роботі видаються відповідні накази, зокрема, про організацію місячника правових знань, про створення комісії з попередження правопорушень серед учнів тощо. Належно проводиться робота класних керівників по попередженню правопорушень та дитячої злочинності серед учнівської молоді. Встановлено, що організовуються також години спілкування, брейн-ринги, круглі столи.

    П ри ознайомлені із роботою дитячих садочків району встановлено, що основними завданнями роботи з дітьми є допомога дитині проявити свою індивідуальність, виховувати вміння мати свою точку зору та з повагою відноситися до думки інших та ін.

    Аналізуючи діяльність бібліотек, то варто відмітити, що найбільшим попитом користується література з питань відповідальності за скоєння злочині, виборів та виборчих прав, з питань гендерної рівності. У бібліотеках постійно проводяться різноманітні правоосвітні заходи, зокрема, тижні права, правові лабіринти, круглі столи, інтелектуальні ігри, різноманітні бесіди тощо. Часто організовуються виставки та огляди юридичної літератури.

    Щ одо діяльності державних підприємств, установ та організацій, то в ході проведення перевірок встановлено, що у всіх організаціях належним чином побудована правоосвітня робота. Так, з гідно п.22 Загального положення про юридичну службу міністерства, іншого центрального органу державної виконавчої служби, державного підприємства, установи, організації юрисконсультами проводиться робота, пов”язана із підвищенням кваліфікації шляхом безпосередньої участі в семінарах, нарадах, колегіях, які проводяться в установах; організовуються навчання на правову тематику; проводиться робота, пов”язана із здійсненням виступів у засобах масової інформації. В приміщеннях багатьох установ є наявні інформаційні стенди та куточки із роз”ясненням чинного законодавства.

    Районним управлінням юстиції налагоджена тісна співпраця з усіма державними установами району . Для прикладу цього року було спільно підготовлено ряд методичних рекомендацій та статтей на правову тематику, в тому числі, і до Міжнародного дня захисту дітей із Службою у справах дітей райдержадміністрації. Така співпраця налагоджена і з директорами шкіл району, з Волинським національним університетом ім.Лесі Українки.

    Особливе місце правової освіти в навчальних закладах, крім вивчення стану цієї роботи, займає проведення у них правоосвітніх заходів . Так, протягом звітного періоду у навчальних закладах проведено 25 правоосвітніх заходів, якими охоплено 320 учнів. Подібні ж правоосвітні заходи проводилися і в інших установах, зокрема, органах місцевого самоврядування. Таких заходів проведено 33 . Всього ж – 58.

    За цей період проведено ряд семінарських заннять із головами та секретарями сільських, селищних та міських рад та для юрисконсультів Горохівського району. Так, проведено 10 семінарів із працівниками юридичних служб державних підприємств, установ, організацій . При проведені таких семінарів практикується запрошення до участі представників різних гілок влади, зокрема, районної державної адміністрації, органів внутрішніх справ, представників районного суду, державної нотаріальної контори, Волинського національного університету ім.Лесі Українки тощо. Як вище зазначалося, особливе місце правової освіти в навчальних закладах, на державних підприємствах, установах та організаціях та органах місцевого самоврядування займає проведення у них правоосвітніх заходів. Ті заходи, що проводилися в органах місцевого самоврядування, стосувалися насамперед роз”яснення законодавства з питань боротьби з корупцією, розгляду звернень громадян, легалізації громадських організацій органами місцевого самоврядування, трудової дисципліни, поняття відпусток, насильтсва в сім”ї. Ряд заходів було проведено до Міжнародного Дня захисту дітей, 15-ої річниці Конституції України,Незалежності України.

    На протязі звітного періоду з метою виконання плану роботи управління юстиції начальником управління юстиції розроблено 16 методичних рекомендацій на правову тематику. З них 4 розроблено спільно із відділами райдержадміністрації .

    З метою надання методичної допомоги сільським, селищним та міським радам начальником управління юстиції були розроблені методичні рекомендації на тему: «Легалізація громадських організацій органами місцевого самоврядування».

    Багато методичних рекомендацій розроблено в якості довідників-підказок для юрисконсультів державних підприємств, установ та організацій. Деякі методичні рекомендації були надані для шкіл Горохівського району з метою подальшого використання у роботі.

    Начальник управління Б.Я.Довгополова-Савотюк 12.10.2011

    Переглядів 440 Останнє редагування Середа, 22 січня 2014 12:30
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua